Stress

Stress er ikke en sygdom. Stress er kroppens svar på en belastning, der kan være både fysisk og psykisk. Når vi bliver stressede, stimuleres vores nervesystem til at yde vores bedste, og en række hormoner, herunder kortisol og adrenalin, der dannes i binyrerne, produceres i øget mængde.
Denne stresstilstand er fra naturens side vores reaktion på en belastning og er kroppens forsøg på at overleve. Ved en operation eller en ulykke, hvor man fx får et sår eller et knoglebrud, bliver organismen stresset. Den stressreaktion, der sættes i gang, får os til at modstå belastningen, og er således hensigtsmæssig, når det drejer sig om kort tid, det vil sige dage og uger.

Men vi har også brug for, at komme ud af belastningsperioden; det er nødvendigt for at kroppen kan regenere. En tommelfingerregel siger, at vi ideelt skal være ubelastet i lige så lang tid, som vi har følt os belastet.
Hvis dette ikke er muligt og vi oplever belastningen som en vedvarende tilstand, får vi stresssymptomer – fysiske og psykiske. Her kan det være en god ide at søge psykolog og blive opmærksom på uhensigtsmæssige vaner, tanker og følelser.

Jeg er uddannet Mindfulness behandler og tilbyder kurser i Mindfulness. Mindfulness er et disciplineret arbejde med teknikker fra meditation, kognitiv terapi og yoga.